Tetapan Semula Kecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
w3c
 
jata selangor

title

 


Soalan
Lazim

Hubungi
Kami

Aduan dan
Maklum Balas


Peta
Laman

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Covid-19: Sabak Bernam, Sepang status hijau, pastikan patuhi SOP

Selangorkini

 

SHAH ALAM, 6 OKT: Sabak Bernam dan Sepang menjadi dua daerah di negeri ini yang masih berstatus zon hijau, menurut data Bilik Gerakan Negeri Selangor.

Data tersebut menunjukkan walaupun Sepang mencatatkan 15 kes aktif setakat ini namun angka tersebut melibatkan kes import dan tiada penularan tempatan.

Selain itu, Petaling menjadi daerah tertinggi merekodkan kes baharu Covid-19 semalam dengan 17 kes, Klang dan Hulu Langat (masing-masing 5 kes), Hulu Selangor (tiga), Sepang (dua) serta Gombak dan Hulu Selangor (masing-masing satu).

Sementara itu Pasukan Petugas Pencegahan Covid-19 Selangor (STFC) berkata situasi terkini penularan wabak memerlukan sikap tanggungjawab seluruh masyarakat.

“Pematuhan tatacara operasi piawai (SOP) adalah kritikal dan menjadi kunci penting untuk menyekat jangkitan Covid-19 tersebar meluas.

“Tolong amalkan penjarakan fizikal, pemakaian pelitup muka serta pembersihan tangan secara kerap,” katanya menerusi Facebook.

Selangor merekodkan sebanyak 34 kes baharu Covid-19 semalam menjadikan jumlah keseluruhan kes di negeri ini meningkat kepada 2,412.


Kemaskini pada 2020-10-09 15:34:40 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page