Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Covid-19: Sabak Bernam, Sepang status hijau, pastikan patuhi SOP

Selangorkini

 

SHAH ALAM, 6 OKT: Sabak Bernam dan Sepang menjadi dua daerah di negeri ini yang masih berstatus zon hijau, menurut data Bilik Gerakan Negeri Selangor.

Data tersebut menunjukkan walaupun Sepang mencatatkan 15 kes aktif setakat ini namun angka tersebut melibatkan kes import dan tiada penularan tempatan.

Selain itu, Petaling menjadi daerah tertinggi merekodkan kes baharu Covid-19 semalam dengan 17 kes, Klang dan Hulu Langat (masing-masing 5 kes), Hulu Selangor (tiga), Sepang (dua) serta Gombak dan Hulu Selangor (masing-masing satu).

Sementara itu Pasukan Petugas Pencegahan Covid-19 Selangor (STFC) berkata situasi terkini penularan wabak memerlukan sikap tanggungjawab seluruh masyarakat.

“Pematuhan tatacara operasi piawai (SOP) adalah kritikal dan menjadi kunci penting untuk menyekat jangkitan Covid-19 tersebar meluas.

“Tolong amalkan penjarakan fizikal, pemakaian pelitup muka serta pembersihan tangan secara kerap,” katanya menerusi Facebook.

Selangor merekodkan sebanyak 34 kes baharu Covid-19 semalam menjadikan jumlah keseluruhan kes di negeri ini meningkat kepada 2,412.


Kemaskini pada 2020-10-09 15:34:40 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 742188 Tarikh Kemaskini : 14-04-2021