Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Polis terus kesan penghuni Medan 88 belum jalani saringan Covid-19

Selangorkini

  8:08 pm

 

SEPANG, 26 NOV: Polis bekerjasama dengan agensi kerajaan berkaitan untuk mengesan penduduk dan penghuni Medan 88, Bandar Baru Salak Tinggi di sini yang belum membuat ujian saringan Covid-19, walaupun Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di kawasan tersebut tamat tengah malam tadi.

Ketua Polis Daerah Sepang ACP Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata difahamkan terdapat kira-kira 200 penduduk dan penghuni di kawasan itu, baik warga tempatan dan asing, yang perlu membuat saringan Covid-19.

Ketika dihubungi Bernama hari ini, beliau berkata tiada individu yang tampil untuk menjalani ujian saringan Covid-19 hari ini.

Sepanjang 14 hari pelaksanaan PKPD di Medan 88 yang bermula 12 November lepas, seramai 965 individu menjalani saringan dan daripada jumlah itu, seramai 12 kes positif Covid-19 dikesan.

Secara keseluruhan, seramai 56 kes positif dikesan di Medan 88 dengan 44 daripadanya dikesan sebelum pelaksanaan PKPD di kawasan itu.

Seramai 138 petugas termasuk Polis Diraja Malaysia, Angkatan Pertahanan Awam, Angkatan Sukarelawan Malaysia, Pejabat Daerah Sepang, Jabatan Kebajikan Masyarakat dan Jabatan Penerangan, turut menjalani saringan dan keputusannya adalah negatif.

-BERNAMA

 


Kemaskini pada 2020-11-27 15:23:31 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 742167 Tarikh Kemaskini : 14-04-2021