Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

LZS santuni penduduk Medan 88 terjejas PKPD

Selangorkini

  12:11 pm

 

SHAH ALAM, 31 DIS: Lembaga Zakat Selangor (LZS) menyantuni penghuni Pangsapuri Medan 88 di Bandar Baru Salak Tinggi (BBST) yang terkesan ekoran Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Agensi berkata pihaknya menyalurkan bantuan keperluan asasi daripada pelbagai agensi kepada penduduk yang terputus bekalan akibat pergerakan yang terhad dan yang terjejas pendapatan sepanjang tempoh itu.

“Berdasarkan pemerhatian dan siasatan dijalankan, didapati 37 penghuni disyorkan bantuan kecemasan dan tunggakan sewa bilik atau rumah, selain bantuan barangan asas secara berkala melalui pelbagai agensi berkaitan.

“Membuka peluang pekerjaan dari agensi atau syarikat berkaitan dan membuat syor agar mereka dimasukkan ke dalam skim Bantuan Alternatif Insan Terkesan (Bait),” katanya menerusi Facebook.

LZS menambah penyampaian bantuan dibuat dengan mengambil kira tatacara operasi piawai (SOP) yang ditetapkan dengan memakai peralatan pelindung peribadi (PPE).

PKPD di Medan 88 berkuat kuasa 11 hingga 25 November melibatkan 88 unit rumah kedai, 284 premis dan 800 orang penduduk.

Petugas Lembaga Zakat Selangor (LZS) memakai PPE ketika menyampaikan sumbangan kepada penghuni Medan 88 di Bandar Baru Salak Tinggi pada 30 Disember 2020. Foto Facebook LZS

Kemaskini pada 2020-12-31 22:11:06 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 742167 Tarikh Kemaskini : 14-04-2021