Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Empat pasar tani malam di Sepang ditutup sepanjang PKP

Selangorkini

 

SHAH ALAM, 14 JAN: Empat pasar tani yang beroperasi pada waktu malam ditutup Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Yang Dipertua Dato’ Abd Hamid Hussain berkata penutupan membabitkan Pasar Tani Seroja, Pasar Tani Kosmopleks, Pasar Tani Warisan dan Pasar Tani Taman Dengkil Jaya.

“Bagaimanapun pasar tani yang beroperasi pada waktu pagi dan pasar pagi boleh dibuka. Yang ditutup hanya pasar tani malam dan pasar malam sahaja, ia selari dengan arahan Majlis Keselamatan Negara,” katanya kepada SelangorKini.

Beliau menambah sebarang pindaan berhubung pembukaan semula pasar terbabit akan dimaklumkan dari semasa ke semasa.

“Pemakluman tarikh kembali berniaga untuk setiap peniaga hanya akan diedarkan melalui pesanan teks di telefon bimbit masing-masing bagi mereka membuat persiapan awal,” katanya.

Kerajaan memutuskan pelaksanaan PKP di Selangor, Pulau Pinang, Wilayah Persekutuan (Kuala Lumpur, Putrajaya, Labuan), Melaka, Johor dan Sabah selama 14 hari bermula semalam.


Kemaskini pada 2021-01-28 08:30:32 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 809026 Tarikh Kemaskini : 04-08-2021