Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Ruzana pertahan kejuaraan kategori qariah tilawah Al-Quran

BERITA SELANGOR |     | 24 FEBRUARI 2018

OLEH NAZLI IBRAHIM

SEPANG, 24 FEB: Johan menunggu, Nor Ruzana Natiah Jaafar mempertahankan kejuaraan dimenanginya tahun lalu apabila diumumkan sebagai pemenang bahagian qariah Majlis Tilawah dan Menghafaz Al-Quran Peringkat Negeri Selangor 1439H/2018M malam tadi.

Pertandingan itu diadakan di Dewan Serbaguna Masjid Raja Fi Sabilillah Cyberjaya pada majlis yang ditutup secara rasmi oleh Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Wakil Hulu Langat yang pernah meraih naib juara peringkat kebangsaan tahun lalu itu diumumkan sebagai pemenang selepas mengumpul markah sebanyak 92.5 peratus.

Bagi kategori qari pula, wakil Gombak, Abdul Khair Jalil pula dinobatkan sebagai juara apabila memperolehi 88.5 peratus.

Manakala bagi kategori menghafaz Al-Quran tahap tiga, 1 hingga 30 juzuk lelaki, Mohd Amir Khairul Anuar daripada Hulu Selangor diumumkan sebagai juara apabila memperolehi 98.58 peratus.

Bagi kategori sama, wakil Kuala Langat, Siti Hajar Nabilah Mohd Darha menjuarai bahagian perempuan dengan markah sebanyak 95.53 markah.

Pemenang bagi empat kategori terbabit membawa pulang hadiah wang tunai RM5,000, pakej umrah, sijil penyertaan dan piala iringan.

Turut menjuarai kategori masing-masing, Luqman Fahim Ismail bagi tahap 1 lelaki (kategori 1 hingga 10 juzuk) dan pemenang bahagian perempuan, Azzah Abd Rahim.

Bagi tahap dua kategori 1 hingga 20 juzuk lelaki pula disandang oleh Hafiy Muhammad Radhi dan Aisyah Irdina Zulkifli bagi bahagian perempuan.

Juara kategori satu dan dua membawa pulang hadiah wang tunai masing-masing berjumlah RM3,000 dan RM4,000, sijil penyertaan dan piala iringan.

Hadiah-hadiah disampaikan Sultan Sharafuddin, DYMM Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin dan Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah.

=EZY=

 


Kemaskini pada 2020-10-13 10:28:17 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 743468 Tarikh Kemaskini : 17-04-2021