Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Jelajah 9 negeri promosi Tahun Melawat Sepang 2020

BERITA SELANGOR |     | 7 JANUARI 2019

OLEH NADIAH ZAMLUS

SEPANG, 7 JAN: Sebanyak sembilan negeri akan dijelajah Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) bagi mempromosikan Tahun Melawat Sepang 2020 (TMS2020), bermula hari ini.

Yang Dipertuanya, Mohd Fauzi Yatim berkata, rangka kerja promosi melalui acara konvoi motosikal itu membabitkan Johor; Negeri Sembilan; Melaka; Pahang; Kelantan; Terengganu; Perak; Kedah dan Pulau Pinang.

“Konvoi MPSepang ini akan membawa identiti daerah ini termasuk memperkenalkan produk pelancongan seperti keindahan flora dan fauna serta produk Industri Kecil dan Sederhana (IKS).

“Selain menjadi pintu masuk utama negara, Sepang mahu pelancong dalam mahupun luar negara tahu di sini terdapat pelbagai destinasi menarik yang boleh dikunjungi,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika Majlis Pelepasan Konvoi Jelajah Malaysia sempena TMS 2020, di Ibu Pejabat Majlis Perbandaran Sepang, di sini, hari ini.

Pada majlis sama, MPSepang turut mengumumkan tagline Sepang Gerbang Negara bersempena TMS 2020.

Mohd Fauzi berkata, TMS 2020 turut menyasarkan lima juta pelancong, iaitu 80 peratus pelancong tempatan dan 20 peratus pelancong antarabangsa dengan hasil pendapatan RM5 bilion.

Katanya, pelaksanaan TMS 2020 juga adalah sebahagian usaha menyokong hasrat Kerajaan Negeri bagi memperkenalkan eko pelancongan setiap daerah, di Selangor.

“Kita sudah merangka promosi ini sejak 2018 dan matlamat kita satu sahaja iaitu membawa Sepang ke peringkat antarabangsa,” katanya.

Turut hadir, Timbalan Yang Dipertua MPSepang, Muhammad Hafiz Shaari, Timbalan Yang Dipertua Majlis Daerah Hulu Selangor, Awaluddin Zakaria dan Ahli Majlis.

Seramai 50 peserta yang terbabit turut akan menjelajah ke 10 lokasi Pihak Berkuasa Tempatan seluruh negara, termasuk Majlis Daerah Pekan, Majlis Perbandaran Pulau Pinang dan Majlis Bandaraya Kota Bharu.


Kemaskini pada 2020-10-13 10:33:45 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 743480 Tarikh Kemaskini : 17-04-2021