Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

KOA Batu 28 Jenderam lokasi pertama Ziarah Asnaf LZS

BERITA SELANGOR |     | 3 FBRUARI 2019

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SEPANG, 3 FEB: Kampung Orang Asli (KOA) Batu 28 Jenderam Hilir, di sini, menjadi lokasi pilihan pertama Lembaga Zakat Selangor (LZS) bagi pelaksanaan program ziarah asnaf dan bacaan yasin serta solat hajat, pada tahun ini.

Jurucakap LZS dalam kenyataan memaklumkan, program itu membabitkan kerjasama Operasi Agihan Daerah Sepang dan Masjid As-Syakirin Jenderam Hilir termasuk Penggerak Masyarakat Orang Asal.

Katanya, seramai 10 asnaf fakir miskin dan asnaf mualaf dari kawasan terbabit terpilih untuk diziarahi dalam program berkenaan.

“Ini adalah program tahunan bagi Operasi Agihan Daerah Sepang bertujuan mendekati dan menyantuni masyarakat asnaf di perkampungan terpilih untuk diziarahi.

“LZS mengambil inisiatif program ini sebagai salah satu cara mendekati asnaf dengan lebih dekat untuk mengetahui masalah dan kesusahan yang dihadapi oleh mereka,” katanya.

LZS berkata, perjalanan program ziarah seumpama itu memberi satu perasaan hiba yang sukar digambarkan terhadap kepayahan dan kesusahan dilalui asnaf.


Kemaskini pada 2020-10-13 10:34:19 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 746232 Tarikh Kemaskini : 23-04-2021