Tetapan Semula Kecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
w3c
 
jata selangor

title

 


Soalan
Lazim

Hubungi
Kami

Aduan dan
Maklum Balas


Peta
Laman

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

MAHB bina anjung tinjau pesawat di KLIA

BERITA SELANGOR |     | 9 MAC 2019
OLEH AFEEQA AFEERA
 

SEPANG, 9 MAC: Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) akan membina anjung tinjau pesawat pertamanya, di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), dalam usaha mengubah lapangan terbang itu dan persekitarannya menjadi destinasi menarik.

Ketua Pegawai Eksekutif MAHB, Raja Azmi Raja Nazuddin berkata, pembinaan anjung dinamakan Anjung Spotter itu dijadualkan bermula bulan ini dan dijangka siap, pada bulan depan.

Katanya, anjung tinjau itu akan dibina di luar perimeter lapangan terbang, bersebelahan satu daripada tiga landasan KLIA.

“Dari Anjung Spotter, orang ramai akan dapat menikmati pemandangan saat-saat pesawat berlepas dan mendarat di landasan.

“’Planespotter’ (pengesan pesawat) dan penggemar penerbangan pastinya teruja kerana mereka kini mempunyai tempat terbaik untuk melihat pesawat tiba di Runway 32L, membolehkan mereka mengambil gambar menarik,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Raja Azmi berkata, anjung tinjau pesawat itu adalah simbol komitmen syarikat dalam meningkatkan pengalaman di lapangan terbang.

Katanya, Anjung Spotter juga akan dijadikan tarikan pelancong yang harus dikunjungi pelawat yang tiba di KLIA.

“Pada masa ini, terdapat ramai pengesan pesawat yang datang ke Malaysia untuk berjumpa rakan dengan minat sama sebelum ke lapangan terbang bagi merakam gambar.

“Anjung Spotter pasti akan menjadi lokasi ‘Insta-worthy’ (berbaloi untuk perkongsian dalam Instagram) seterusnya,” katanya. -BERNAMA


Kemaskini pada 2020-10-13 10:34:27 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page