Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

MPSp jaya pra-pelancaran TMS2020 di Jerman

BERITA SELANGOR |     | 13 MAC 2019

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

 

SEPANG, 13 MAC: Majlis Perbandaran Sepang (MPSp) mengadakan Pra-Pelancaran Tahun Melawat Sepang 2020 (TMS2020) di Internationale Tourismus Borse (ITB) Berlin, Jerman, baru-baru ini.

Unit Korporat dan Perhubungan Awamnya berkata, dengan pelancaran itu, mereka menyasarkan pelancong dari Eropah sekali gus memperkenalkan lokasi tarikan pelancongan dan produk Industri Kecil & Sederhana (IKS) yang terdapat di daerah Sepang.

Katanya, MPSp menyasarkan kehadiran 80 peratus pelancong domestik dan 20 peratus pelancong antarabangsa.

“Sasaran kedatangan pelancong ke daerah Sepang adalah seramai lima juta pelancong dan pendapatan sebanyak RM5 bilion.

“Antara program diadakan di bawah TMS2020 adalah Cultural Festival, TMS2020 Run Tournament, River Cruise @ Sungai Sepang Besar, Local Product @ Sepang.

“Selain itu, Dragon Fruit Festival @ Sepang, Shopping Destination @ Sepang, Bagan Lalang Beach Festival, MotoGP, Malaysia Agricultural, dan Horticulture & Agro Tourism (MAHA), katanya dalam kenyataan.

Pada masa sama, MPSp yakin menjadi daerah pelancongan dinamik dengan adanya lapangan terbang utama negara, litar Sepang dan Cyberjaya.

“Dengan adanya Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan KLIA2 sebagai pintu masuk utama ke Malaysia yang terletak di daerah Sepang.

“Serta Sirkit Antarabangsa Sepang (SIC) dan Cyberjaya, Sepang dilihat bersedia dijelmakan sebagai daerah pelancongan dinamik,” katanya.

MPSp juga akan meningkatkan promosi menarik lebih ramai pelancong dari Singapura, China, Jepun, Korea Selatan dan Australia selain pelancong tempatan, dengan tema ‘Sepang Gerbang Negara’.


Kemaskini pada 2020-10-13 10:35:31 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 743480 Tarikh Kemaskini : 17-04-2021