Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Influenza B: Sekolah di Sepang diminta tidak anjur perhimpunan

BERITA SELANGOR |     | 3 Mei 2019

OLEH ZAIM BADRUL HISHAM

 

PUTRAJAYA, 3 MEI: Sebuah sekolah di Sepang, Selangor diarah tidak melakukan aktiviti perhimpunan dalam masa terdekat ekoran 18 muridnya dijangkiti Influenza B.

Katanya, KPM turut meminta ibu bapa dan penjaga memberi laporan segera kepada pihak sekolah jika murid di bawah jagaan mereka terkena wabak terbabit.

“KPM turut menggalakkan murid di sekolah itu, terutama yang mengalami masalah kesihatan seperti selsema dan batuk, memakai penutup hidung serta mulut supaya tidak berjangkit dengan murid lain.

“PPD Sepang dan Jabatan Pendidikan Selangor akan memantau kes ini dan membantu mangsa terbabit daripada aspek kebajikan dengan mematuhi prosedur operasi standard (SOP) sedia ada.

“KPM juga akan terus memantau kes jangkitan Influenza yang membabitkan murid,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Pada masa sama, beliau berkata, kesemua sekolah di seluruh negara diminta supaya mengikut arahan dan syor dikeluarkan jabatan kesihatan.

“Bagaimanapun, buat masa ini tiada keperluan menutup mana-mana sekolah. KPM sekali lagi memberi jaminan akan memantau perkembangan kes ini demi kebajikan murid dan guru,” katanya.

Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia, Datuk Dr Amin Senin berkata, arahan kepada Sekolah Kebangsaan (SK) Taman Pantai Sepang Putra itu dikeluarkan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) melalui Pejabat Pendidikan Daerah Sepang (PPD).


Kemaskini pada 2020-10-13 10:51:33 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 743480 Tarikh Kemaskini : 17-04-2021