Tetapan Semula Kecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
w3c
 
jata selangor title

 


Soalan
Lazim

Hubungi
Kami

Aduan dan
Maklum Balas


Peta
Laman

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Tiga projek mega baiki infrastruktur di Sepang

BERITA SELANGOR |     | 22 Mei 2019

OLEH NORHAYATI UMOR

 

CYBERJAYA, 22 MEI: Tiga projek mega membabitkan kerja menaik taraf bagi mengurangkan kesesakan lalu lintas di daerah ini sedang dilaksanakan Jabatan Kerja Raya (JKR).

Pegawai Daerah Sepang, Mohd Yazid Sairi berkata, projek yang menelan kos RM321 juta itu membabitkan kerja menaik taraf Jalan B48 hingga Simpang Tiga Jenderam Ke Pekan Sepang Lama (RM105 juta) dan jejambat merentasi Persimpangan FT29/FT31 dengan kos RM70 juta.

“Turut dibina jalan ‘bypass’ dari Sungai Blankan ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur sepanjang 19.5 kilometer dengan kos RM146 juta,” katanya dalam sembah ucapan pada Majlis Berbuka Puasa DYMM Sultan Selangor Bersama Rakyat dan sambutan Nuzul Al-Quran di Masjid Raja Fi Sabilillah, di sini.

Pada masa sama, Mohd Yazid berkata, sebanyak sembilan projek membabitkan pembinaan kolam, takungan banjir dan tebatan banjir turut dilaksanakan Jabatan Pengairan dan Saliran dengan kos RM89.45 juta.

“Bagi pembangunan luar bandar, sebanyak RM2.5 juta diperuntukkan untuk menyelenggara jalan luar bandar dan memperbaiki kemudahan awam seperti balairaya dan padang sukan,” katanya.

Sementara itu, sebanyak RM17 juta diperuntukkan Kerajaan Negeri untuk menaik taraf Maahad Integrasi Tahfidz Sains Bagan Lalang, meliputi pembinaan blok asrama baru dan bangunan akademik dalam usaha memperkukuh institusi Islam.


Kemaskini pada 2020-10-13 10:52:36 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page