Tetapan Semula Kecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
w3c
 
jata selangor

title

 


Soalan
Lazim

Hubungi
Kami

Aduan dan
Maklum Balas


Peta
Laman

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

‘Sepang DiHati, Jom Bercuti @Sepang’ ganti TMS2020

Selangorkini

SEPANG, 3 SEPT: Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) memperkenalkan ‘Sepang DiHati, Jom Bercuti @Sepang’ Julai lalu untuk menarik lebih ramai pelancong tempatan berkunjung ke Sepang tahun ini.

Yang Dipertuanya, Dato’ Abd Hamid Hussain berkata program itu menggantikan Tahun Melawat Sepang 2020 (TMS2020) yang terpaksa dibatalkan ekoran pandemik Covid-19.

“Sebelum ini, TMS 2020 mensasarkan pelancong luar negara dan tempatan tetapi disebabkan Covid-19, kita tidak lagi dapat menarik pelancong luar, tetapi menumpukan pelancong tempatan sahaja.

“Buat masa ini, hebahan mengenai program berkenaan giat dilakukan menerusi media sosial majlis dan sambutan diberikan amat memuaskan,” katanya kepada media di ibu pejabat MPSepang, di sini hari ini.

Dalam pada itu, Abd Hamid turut menggesa pemain sektor pelancongan supaya memanfaatkan inisiatif yang dilaksanakan Kerajaan Selangor khusus menerusi Pakej Rangsangan Ekonomi Selangor Prihatin.

“Kami juga menyarankan supaya mereka yang ingin melakukan penangguhan sewa supaya bersemuka dengan MPSepang tetapi perlu mengemukakan butiran terperinci,” katanya.

TMS 2020 sebelum ini menyasarkan lima juta pelancong berkunjung ke Sepang dengan hasil pendapatan RM5 billion.

Jumlah tersebut disasarkan melibatkan 80 peratus pelancong tempatan dan 20 peratus pelancong antarabangsa.

 


Kemaskini pada 2020-09-04 11:48:25 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page