Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Data kerugian mangsa ribut dibanci, pastikan bantuan disalur tepat

Selangorkini

 

SHAH ALAM, 25 SEPT: Kerajaan Negeri menghulurkan bantuan kepada semua penduduk terjejas akibat kejadian ribut pada Selasa lalu, kata pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah (JPBD) Sepang.

Mohamad Zain A Hamid berkata Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) dan Jabatan Kemajuan Orang Asal (JKOA) daerah Sepang melakukan bancian bagi mendapatkan jumlah sebenar kerosakan supaya tidak berlaku ketirisan penyaluran bantuan kepada mangsa yang layak.

“Memandangkan ia melibatkan jumlah tempat kediaman yang besar, JPBD Sepang perlu membuat semakan semula dokumentasi terlebih dahulu sebelum mengemukakan laporan lengkap seperti mana tatacara kepada pihak berkuasa Kerajaan Negeri.

“Ini untuk tujuan permohonan Wang Ikhsan Tabung Bencana Negeri Selangor dan lain-lain bantuan yang wajar diterima mangsa bencana tersebut,” katanya dalam kenyataan.

Berdasarkan laporan sebanyak 123 kediaman mengalami kerosakan membabitkan tujuh kampung dan lima daripadanya adalah kampung Orang Asli kesan daripada kejadian ribut, pokok tumbang serta hujan batu.

Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah (JPBD) Sepang, Mohamad Zain A Hamid.

 


Kemaskini pada 2020-10-09 15:30:28 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 742188 Tarikh Kemaskini : 14-04-2021