Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
w3c
jata selangor title

  

Web Mobil [ x ]

qrcode

KAJIAN KEPUASAN
PELANGGAN PDT SEPANG
KLIK DI SINI


NOTIS LELONGAN AWAM 
PDT SEPANG

Rumah Idaman terima sambutan hangat

BERITA SELANGOR |     | 9 APRIL 2019

OLEH NADIAH ZAMLUS

 

SHAH ALAM, 8 APR: Lebih 6,000 nama telah mendaftar bagi memohon pembelian Rumah Idaman Rakyat Selangor (Idaman), sejak ia mula dilancarkan pada 6 April lalu.

Ketua Pegawai Operasi Pemerbadanan Menteri Besar (MBI), Soffan Affendi Aminudin berkata, sambutan menggalakkan itu mengejutkan pihaknya selain ada permintaan daripada penduduk supaya rumah yang sama dibina di kawasan lain.

“Formula pinjaman perumahan diumumkan Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari turut merancakkan lagi pembelian rumah oleh kumpulan anak muda.

“Malah kita berjaya menggerakkan ekosistem yang mana pembeli, pemaju dan agensi pembiayaan berminat untuk merancakkan industri pembinaan rumah mampu milik buat rakyat,” katanya ketika dihubungi SelangorKini.

Sementara itu Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari melalui twitter berkata, ini membuktikan projek itu mendapat respon positif daripada rakyat Selangor.

Projek Rumah Idaman adalah perkongsian pintar antara Kerajaan Selangor dan swasta menggunakan teknologi berinovasi tinggi serta kerjasama erat bersama institusi kewangan.

Ia menawarkan unit kediaman berkeluasan lebih 1,000 kaki persegi, tiga bilik tidur, dua bilik air dan dua parkir kereta dengan harga bersih hanya RM250,000.

Menariknya, setiap unit rumah Idaman itu dibekalkan set televisyen, peti sejuk, kabinet TV, kabinet dapur, penyaman udara di setiap bilik dan pemanas air di bilik air.

Difahamkan, projek itu akan dimajukan di Kajang, Bangi, Ampang, Shah Alam, Cyberjaya, Dengkil, Setia Alam, Klang, Bandar Saujana Putra, Bandar Salak Tinggi dan Kuala Langat Utara.

Untuk rekod, Kerajaan Negeri mensasarkan pembinaan sebanyak 30,000 unit rumah mampu milik dalam tempoh lima tahun akan datang.


Kemaskini pada 2020-10-13 10:50:42 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Pekeliling | Hak Cipta | Soalan Lazim Peta Laman

Hakcipta © 2019 Pejabat Daerah Tanah Sepang
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
Penafian : Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kanduangan di dalam laman web ini
rss           
Jumlah Pelawat : 743468 Tarikh Kemaskini : 17-04-2021