DASAR PRIVASI & KESELAMATAN || BANTUAN|| 
Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
jata jata2 PORTAL RASMI
PEJABAT DAERAH / TANAH HULU SELANGOR
BERDISIPLIN, AKAUNTABILITI, INTEGRITI, KERJA BERPASUKAN

Anak anjing mati dibelit ular sawa


Ular sawa berukuran empat meter panjang dengan berat 20 kilogram berjaya ditangkap selepas membelit seekor anak anjing.

 

BUKIT BERUNTUNG - Seekor anak anjing mati dibelit ular sawa dalam kejadian di sebuah bengkel kenderaan di Bandar Bukit Beruntung kira-kira jam 11.45 malam tadi.Pemilik bengkel, Sugiendran Thevar, 34, berkata, kelibat reptilia itu disedari pekerja yang kemudian menghubunginya bagi memaklumkan perkara tersebut.
 
Menurutnya, sebaik tiba di bengkel, dia mendapati ular sawa berkenaan berada di bawah kontena dalam keadaan sedang membelit seekor anak anjing."Saya cuba untuk tangkap tapi ular sawa itu bertindak agresif. Saya terus hubungi talian kecemasan 999 sebelum anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) datang.
 
"Ular itu tidak boleh lari sebab ruang bawah kontena sempit. Saya lega kerana ular tersebut berjaya ditangkap, tapi anak anjing itu tidak dapat diselamatkan," katanya.Sementara itu, Pegawai Bahagian Operasi APM Hulu Selangor, Leftenan (PA) Ab Azizul Hakim Ab Rahim berkata, sepasukan anggota diketuai Koperal Mohd Firdaus digerakkan ke lokasi bagi memberi bantuan.
 
Menurutnya, anggota mengambil masa hampir satu jam 30 minit untuk menarik keluar ular tersebut dari bawah kontena yang sempit selain reptilia itu bertindak agresif."Ular sawa ini dibawa balik ke Pejabat Daerah Pertahanan Awam (PDPA) Hulu Selangor sebelum dilepaskan ke hutan yang jauh dari penempatan penduduk," katanya.
 
 

Kemaskini pada 2019-07-25 09:17:12 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page