Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Kehadiran pelancong Timur Tengah meningkat

KUALA SELANGOR, 26 JUL: Kehadiran pelancong dari Timur Tengah menunjukkan peningkatan setiap tahun berikutan kesan promosi berterusan dalam Ekspo Pelancongan di Dubai.

Exco Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna, Elizabeth Wong berkata, Kerajaan Selangor menghantar agensi pelancongannya, Tourism Selangor menghadiri ekspo itu setiap tahun.

Islamic-tourism-ttrweekly.com_“Kita pergi setiap tahun ke Dubai kerana di sana ada ekspo khas untuk menarik pelancong Timur Tengah ke Selangor.

“Melalui itu kita dapat menghubungi banyak operator dan agensi pelancongan yang membawa pelancong Timur Tengah ke Selangor,” kata Elizabeth kepada Selangor Kini.

Jelas beliau, antara tarikan yang diketengahkan bagi menarik perhatian pelancong Timur Tengah adalah eko-pelancongan seperti hutan simpan, hutan rekreasi, sungai dan lain-lain yang lazimnya sukar ditemui di negara masing-masing.

Selain eko-pelancongan, pelancong Timur Tengah juga gemar berbelanja pelbagai barangan berjenama di kompleks membeli belah terkemuka negara ini.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor 


Kemaskini pada 2015-07-27 08:20:01 daripada Administrator

  •  
  • Print