Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Rajiv: Kini tiga, bakal empat dalam masa terdekat

PETALING JAYA, 23 OKT: Penduduk di Dun Bukit Gasing kini boleh menikmati perkhidmatan internet percuma WiFi Selangorku sepenuhnya apabila tiga kawasan tumpuan ramai sudah dilengkapi alat pemancar.

Adunnya, R.Rajiv, berkata kemudahan sama akan diperluas dari masa ke masa bagi memastikan lebih ramai penduduk menikmati perkhidmatan itu.

RAJIV

“Setakat ini, WiFi Selangorku berpusat di Medan Selera Seksyen 8, Seksyen 14 dan Seksyen 17.

“Kita juga dalam perancangan menambah WiFi Selangorku di Seksyen 25 berdekatan mahkamah Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ),” katanya.

Rajiv berkata, pemusatan WiFi Selangorku itu mengambil kira keperluan memastikan masyarakat kawasan kos rendah merapatkan jurang digital dan bersama mengkuti perkembangan teknologi.

“Kawasan itu diduduki majoriti rakyat berpendapatan rendah dan tidak mampu masang modem internet kerana kos yang agak tinggi.

“Selepas ini, mereka tidak lagi perlu ke kedai kopi mahal atau ke kedai makanan segera untuk mengakses internet,” katanya.

September lalu, Datuk Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali secara rasminya melancarkan WiFi Selangorku bagi membolehkan rakyat menikmati internet percuma lebih meluas dengan 2,500 hotspot di beberapa lokasi seluruh negeri.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-10-27 08:54:16 daripada Administrator

  •  
  • Print