Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Warga Sabah dan Sarawak turut terima manfaat HIJRAH

SHAH ALAM, 11 NOV: Program HIJRAH tawar bantuan pinjaman kepada warga sabah dan Sarawak yang bermastautin melebihi 10 tahun.

Exco Kesihatan, Kebajikan, Hal Ehwal Wanita dan Keluarga, Dr Daroyah Alwi, berkata daripada 11,378 peserta HIJRAH yang memohon terdapat 40 orang penyertaan daripada bumiputra Sabah dan Sarawak.

yb daroyah -edit 1

“Antara syarat sah kelayakkan, peserta haruslah penduduk tetap Selangor dan bagi warga Sabah dan Sarawak mereka juga layak memohon jika taraf pemastatuin lebih 10 tahun.

“Program ini terbuka kepada semua bangsa dan jantina tidak mempunyai reputasi pinjaman tidak baik dari institusi kewangan atau agensi kerajaan,” katanya.

Daroyah Alwi (KEADILAN-Sementa) berkata demikian ketika menjawab pertanyaan Hasnul Baharuddin (PAS-Morib) pada persidangan Dewan Negeri Selangor (DNS) di sini, hari ini.

Selain itu, katanya, peserta tidak memiliki premis juga layak memohon skim pinjaman HIJRAH.

“Peserta ingin memohon tidak semestinya perlu memiliki premis tetapi mereka perlu mempunyai lesen atau permit perniagaan berdaftar.

“Jika mereka mempunyai lesen perniagaan yang sah, tetapi bekerja dari rumah adala layak untuk memohon,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-11-16 08:49:16 daripada Administrator

  •  
  • Print