Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Stadium Kajang dinaiktaraf galakkan masyarakat bersukan

KAJANG, 16 NOV: Stadium Kajang dinaiktaraf bagi memastikan keselesaan dan kemudahan orang ramai yang menggunakan stadium itu yang terletak di tengah Bandar Kajang.

Exco Pembangunan Generasi Muda dan Sukan, Kebudayaan dan Pembangunan Usahawan, Amirudin Shari, berkata hal ini ekoran stadium itu semakin menjadi tumpuan orang ramai untuk mengadakan pelbagai aktiviti riadah.

AMIR

Katanya ini termasuk pada waktu malam selepas Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) membukanya untuk kegunaan orang ramai.

“Tahniah kepada MPKj yang membuka kepada awam pada dua, tiga tahun kebelakangan ini kita dapat lihat meriah terutama di malam minggu dan saya bincang dengan serius tadi dengan MPKj untuk menaiktaraf stadium ini.

“Bila MRT selesai dibina kita akan menaiktaraf stadium MPKj,” kata Amirudin kepada Selangor Kini pada program Simfoni Muzikal dan Kebudayaan 2015 dan Exco Le Tour Selangor 2015 di Kompleks Metropoint, di sini, semalam.

Amirudin turut menggesa Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di daerah lain mencontohi langkah MPKj bagi menarik minat pelbagai lapisan masyarakat memanfaatkan stadium daerah dengan pelbagai program riadah.

“Kepada tempat lain perlu lihat untuk mengadakan program seumpama ini tetapi kena tengok pada lokasi sebab Stadium Kajang ini di tengah bandar, jadi tidak ada masalah tetapi sebahagian stadium lain pula agak luar sedikit tetapi masih ada ruang untuk diperbaiki,” kata Amirudin lagi.

Amirudin turut mencadangkan PBT meningkatkan kemudahan di stadium termasuk mewujudkan laluan bas awam bagi menarik minat masyarakat setempat beriadah dan lain-lain.

Sebelum ini Stadium Kajang yang agak ‘mati’ pada waktu malam mula menjadi tumpuan masyasrakat setempat untuk menjalankan pelbagai aktiviti sukan.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-11-20 08:27:17 daripada Administrator

  •  
  • Print