Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

400 wanita India sertai Simposium Pembangunan Ekonomi

SHAH ALAM, 14 DIS: Lebih 400 wanita warga India menyertai Program Simposium Pembangunan Ekonomi Wanita Selangor 2015 anjuran Kerajaan Selangor dengan kerjasama Badan Bukan Kerajaan (NGO) untuk menaik taraf ekonomi wanita di negeri itu.

Exco Pekerja Ladang, Kemiskinan Dan Kerajaan Prihatin, V. Ganabatirau, berkata program itu diadakan khusus buat kaum wanita berbangsa India untuk diberi pendedahan dalam sektor perniagaan.

GANA

“Kita bersama badan NGO dalam usaha untuk memperkasakan wanita tentang menaik taraf kehidupan melalui perniagaan dengan pembentangan dari ahli panel yang berkaliber.

“Ahli panel yang hadir adalah dari kalangan wanita India dan Melayu yang berjaya dalam bidang perniagan untuk diberi pendedahan, motivasi dan tips merancang perniagaan dengan berkesan,” katanya kepada Selangor Kini.

Selain itu, katanya, para wanita itu juga turut diberi pendedahan berkenaan Program Hijrah, Program Pembasmian Kemiskinan dan wakil dari syarikat kewangan untuk bagaimana mereka ingn membuat pinjaman.

“Program itu berlangsung dengan jayanya apabila penerimaan dari wanita tersebut memberangsangkan.

“Turut hadir Exco Wanita, Dr Daroyah Alwi merasmikan program pada hari itu berserta memberikan sedikit taklimat tentang Pusat Wanita Berdaya (PWB) untuk mereka serta di Dun masing-masing,” katanya.

Program itu diadakan buat julung kali anjuran Exco Pekerja Ladang, Kemiskinan Dan Kerajaan Prihatin di Dewan Serbaguna Majlis Perbandaran Petaling Jaya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-12-15 10:17:10 daripada Administrator

  •  
  • Print