Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

RM1 sehari bantu kanak-kanak Rohingya

SERI KEMBANGAN, 24 FEB: KEADILAN akan melancarkan kempen derma RM1 sehari bagi membantu kanak-kanak pelarian Rohingya di negara ini.

Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, berkata mereka perlu dibantu dalam pelbagai aspek termasuk pendidikan dan sara diri.

“Kita tahu mengapa perkara ini berlaku ke atas mereka, bukan sebab agama tetapi politik itu gambaran jelas. Kita mahu mereka dibantu dengan memberikan pendidikan.

Kak Wan lawat penempatan Rohingya di Serdang (ASRI) (3)“Tanpa pendidikan akan mengundang lebih banyak masalah sosial. Ini juga satu pelaburan dalam negara,” katanya kepada pemberita selepas mengadakan lawatan di Pusat Jagaan Kanak-Kanak Rohingya, di sini.

Hadir sama, Ahli Parlimen Sungai Petani, Datuk Johari Abdul dan Pengerusi Jawatankuasa Etnik Rohingya Aracan (ERCA) Rafique Khairul Bashar.

Wan Azizah berkata, kempen itu sekurang-kurangnya dapat membantu kanak-kanak terbabit mendapat kemudahan dan makanan baik.

“Kadang kala kita terlepas pandang, contohnya Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago memaklumkan mereka ini pernah berbuka puasa dengan nasi dan garam sahaja.

“Itu sudah cukup menyayat hati,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2016-03-02 09:13:35 daripada Administrator

  •  
  • Print