Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Misi perdagangan Taiwan tingkat pelaburan

SHAH ALAM, 21 JUN: Misi perdagangan Kerajaan Negeri ke lima bandar utama di Taiwan bertujuan menarik pelaburan ke dalam pasaran halal, perdagangan merentasi sempadan e-dagang dan Ekspo Antarabangsa Selangor (SIE).

Misi bermula dari 19 hingga 26 Jun itu dianjurkan Majlis Teknologi Maklumat dan e-Perdagangan Selangor (SITEC) dan disokong Invest Selangor.

SITEC dalam kenyataan berkata ia diketuai oleh Exco Pelaburan, Perindustrian dan Perdagangan, Industri Kecil dan Sederhana serta Pengangkutan negeri, Datuk Teng Chang Khim itu membabitkan bandar seperti Taipei, Tao Yuan, Tai Chong, Kao Hsiong dan Tainan.

Rombongan 20 orang itu juga terdiri daripada individu dari pelbagai agensi Kerajaan Selangor dan sektor swasta termasuk SITEC, Invest Selangor dan Selangor International Halal (HIS).

Fokus utama misi itu adalah untuk menarik pelabur Taiwan untuk melabur di Selangor, terutamanya dalam potensi pasaran Halal, Cross-Border E-Commerce Trading, dan SIE.

Beberapa wakil sektor swasta termasuk tiga pasar e-Commerce utama di Malaysia dan Taiwan turut serta antaranya Lazada, 11 Street dan Uitox, manakala dua daripada pintu masuk terbesar Asia Tenggara pembayaran, iPay88 dan MOLPay.

Selain itu, dua pengendali logistik Malaysia, Logistic Worldwide Express (LWE) dan I Store I Send (ISIS).

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2016-10-03 01:37:31 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page