Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Belanja kahwin RM1,000 dapat insentif RM1,000

GOMBAK, 2 OKT: Dalam usaha Kerajaan Negeri menggalakkan perkahwinan di usia muda, pasangan pengantin yang telah diijabkabul bakal menerima manfaat Program Insentif Perkahwinan Belia sebanyak RM500 seorang dari Pusat Khidmat DUN masing-masing.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Gombak Setia, Hasbullah Mohd Ridzwan berkata, 10 pasangan pengantin menyertai program Pernikahan Perdana di Masjid Al-Khairiyah hari ini boleh memohon di pusat khidmat DUN setelah selesai urusan di pejabat agama.

“Usaha ini diambil bagi membantu pasangan yang baru memulakan kehidupan sebagai suami isteri selain menggalakkan perkahwinan di usia muda disamping mengelakkan perkara yang boleh merosakkan akhlak,” katanya..

kahwin-perdana-2Beliau berkata demikian ketika program Maal Hijrah & Majlis Pernikahan bertempat di Masjid Al- Khairiyah, Taman Sri Gombak Batu Caves, di sini, hari ini.

Menerusi program itu, setiap pasangan hanya perlu membayar RM1,000 untuk tujuan penganjuran majlis.

Katanya, inisiatif itu juga bertujuan mensejahterakan rumahtangga dan keluarga khususnya anak Selangor atau yang telah bermastautin lebih 10 tahun.

“Program itu dapat menjimatkan banyak kos perbelanjaan khusus bagi yang kurang berkemampuan,” katanya.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2016-10-03 03:22:02 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page