Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

MPS saran KDEBWM terus tingkat mutu perkhidmatan

SELAYANG, 8 MEI: KDEB Waste Management (KDEBWM) disaran untuk terus meningkatkan mutu perkhidmatan yang lebih padu di kawasan Majlis Perbandaran Selayang (MPS).

Timbalan Yang Dipertua MPS, Juhari Ahmad berkata, bukan semua kawasan Selayang adalah terancang, sebaliknya terdapat juga kawasan kampung yang sukar dimasuki kompaktor besar dan memerlukan kaedah lori bersaiz kecil.

“Melihat kepada maklum balas Ahli Majlis, orang ramai dan pengurusan MPS, kita masih menerima aduan sampah dibeberapa kawasan.

“Walaubagaimanpun, KDEBWM menjanjikan akan memastikan setelah kesemua 44 kompaktor baru diserahkan dalam tempoh tiga bulan ini, perkhidmatan sisa pepejal akan dapat di pertingkatkan,” katanya kepada pemberita selepas majlis penyerahan enam lori kompaktor baru di Dataran MPS, di sini hari ini.

Tambahnya lagi, enam lori kompaktor baru hari ini akan di serahkan kepada Sub-Kontraktor di kawasan yang banyak menerima aduan sampah.

KDEBWM KOMPAKTOR (2)“Kita berharap masalah sampah ini akan dapat diselesaikan dalam tempoh yang ditetapkan.

“Sementara kawasan lain masih menggunakan lori sampah sedia ada sehingga lori kompaktor baru diterima paling lewat Ogos ini,” katanya.

Pengurus Besar KDEBWS, Ramli Mohd Tahir berkata, selepas berbincang dengan MPS, pihaknya mengambil alih pengurusan sisa pepejal 1 Mac lalu dan mendapati kawasan itu mempunyai 44 zon.

“Kita telah bersetuju untuk menyerahkan minimum 44 lori kampaktor menjadikan setiap satu zon satu lori.

“Memandangkan Selayang terdapat kawasan tidak terancang, kita turut menggunkan kaedah penggunaan yang lebih kecil seperti lori roro dan motosikal roda tiga untuk masuk ke kawasan sempit,” katanya.

 

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2017-05-22 12:00:54 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page