Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

MPKj bangun bandar strategik, pilihan komuniti

KAJANG, 18 JULAI : Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) mensasarkan pembangunan bandar lebih strategik agar perbandaran itu kekal menjadi pilihan penempatan warga bandar.

Yang Dipertuanya, Mohd Sayuthi Bakar berkata, komitmen itu dizahirkan menerusi inisiatif pembaikan infrastruktur berterusan dan pembangunan jangka panjang untuk warganya.

“Kedudukan MPKj yang strategik bersempadan dengan Kuala Lumpur dan Putrajaya menjadikan MPKj sebagai kawasan pesat membangun terutama bagi projek perbandaran untuk menampung permintaan warga kota.

Mohd Sayuthi MPKj“Selaras dengan perkembangan ini, MPKj memperkemaskan hala tuju perbandaran untuk menjadikan Kajang sebagai sebuah bandar pilihan untuk didiami.

“Bagi mencapai hasrat itu, beberapa fokus dilaksanakan termasuklah meningkatkan kemudahan awam dan infrastruktur kepada masyarakat setempat.

“Diharap pemaju perumahan kekal memilih perbandaran ini untuk menjadi sebuah perbandaran moden dan mesra alam untuk didiami,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Perasmian Dewan Seri Cempaka dan Program Rumah Terbuka Aidilfitri MPKj 2017, di sini pagi ini.

Terdahulu, pelbagai kemudahan dan pembangunan setempat giat dilaksanakan perbandaran itu dalam usaha memastikan komuniti setempat mendapat manfaat berterusan.

Antara projek dilaksanakan termasuklah peningkatan jaringan pengangkutan awam dan pembangunan dewan perbandaran untuk kegunaan komuniti.

Difahamkan, terdapat 10 buah dewan komuniti sedang dibina dengan menggunakan peruntukan Kerajaan Negeri dan perolehan hasil cukai tempatan.

Pada masa sama, persimpangan bertingkat yang baru siap dibina di Bandar Baru Bangi Kajang 2 dan Bandar Teknologi Kajang diyakini mampu menjadi penghubung laluan alternatif perbandaran itu.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2017-07-20 09:33:17 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page