Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

MBI salur RM650,000 bantu mangsa banjir

Berita

HULU LANGAT, 8 OGOS: Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI) menyumbang RM650,000 bagi membantu 1,000 mangsa yang terjejas ekoran banjir di Hulu Langat, pada Ramadan lalu.

Ketua Jabatan Tanggungjawab Sosial dan Korporat MBI, Mohd Jaafarudin Md Ali berkata, setiap penerima menerima bantuan wang tunai RM500 dan barangan keperluan harian RM150.

Katanya, bantuan itu tanda peduli dan prihatin Kerajaan Negeri terhadap penduduk yang ditimpa musibah.

“Walaupun jumlah diberikan tidak dapat menggantikan nilai barangan dan kerugian dialami, namun sumbangan ini salah satu tanda Kerajaan Negeri tidak melupakan rakyat yang berada dalam kesulitan.

“MBI dan Kerajaan Negeri akan sentiasa cakna dan peduli kepada keperluan semasa rakyat di Selangor khususnya serta terus memberi bantuan sewajarnya,” katanya kepada SelangorKini.

Terdahulu, satu majlis penyerahan bantuan kepada mangsa banjir fasa ketiga membabitkan 536 mangsa diadakan di Kampung Dusun Nanding, di sini.

Bantuan itu disampaikan Exco Infrastruktur & Kemudahan Awam, Pemodenan Pertanian dan Industri Asas Tani, Zaidy Abdul Talib.


Kemaskini pada 2017-08-09 08:35:40 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page