A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_lbsuttokpbecglktf42otlmdic, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/session)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type bool

Filename: libraries/Cms_options_plugin.php

Line Number: 691

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Selangor Smart City pamer kerjasama dengan Barcelona

berita

SHAH ALAM, 5 SEPT: Selangor Smart City & Future Commerce Convention 2017 yang akan berlangsung pada 7 hingga 9 September ini bakal menyaksikan kerjasama penganjuran terbaik rantau ini antara Barcelona, Sepanyol dan Selangor.

Pegawai Perhubungan Media Selangor Information Technology & E-Commerce Council (SITEC), Jamilah Lim berkata, konvensyen terbesar itu turut menyaksikan Timbalan Pengarah Smart Selangor Delivery Unit (SSDU), Dr Fahmi Ngah membentangkan pelan dan perkembangan terbaru Smart Selangor.

“Konvensyen ini membabitkan perkongsian maklumat enam perkara penting Smart City Forum, Future Commerce Forum, Green City Forum, Smart City Exhibition, Smart City Hackathon dan Top E-Commerce Merchant Awards 2017.

“Dr Fahmi dijangka membentangkan perkembangan terbaru Smart Selangor, pada hari pertama atau kedua konvensyen,” katanya.

Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali pula dijadualkan merasmikan konvensyen disertai 200 peserta yang bakal membentuk 50 pasukan untuk mengemukakan cadangan penyelesaian permasalahan perbandaran seperti kesesakan aliran trafik dan pengurusan sisa pepejal, pada 7 September ini.

Konvensyen itu turut menampilkan tokoh Smart City dari Singapura, Amsterdam, San Francisco, Barcelona, Taipei, Doha, dan Istanbul.

Selain itu, syarikat tekologi gergasi seperti Google, Nvidia, Alibaba dan Tencent juga akan mengambil bahagian dalam Future Commerce Forum bagi membincangkan isu ekonomi digital dan pasaran atas talian.

Untuk maklumat lanjut, layari laman sesawang http://www.selangorsmartcity.com/

( Sumber : Selangorkini )


Kemaskini pada 2017-09-06 07:34:48 daripada

 •  
 • Print
 • Email this page