A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type bool

Filename: libraries/Cms_options_plugin.php

Line Number: 691

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Kerjasama KDEBWM-MPS tingkat kebersihan Selayang

berita

SELAYANG, 27 SEPT: Majlis Perbandaran Selayang (MPS) berharap jalinan kerjasama dimeterai bersama KDEB Waste Management Sdn Bhd (KDEBWM) dapat meningkatkan tahap kebersihan di kawasan itu.

Yang Dipertua MPS, Suliman Abd Rahman, berkata pihaknya berterima kasih kepada Kerajaan Negeri dan KDEBWM atas kerjasama itu dengan harapan ia memberi kesan positif dengan masalah sampah dapat diatasi.

“Dengan jentera baru dan segala kemudahan ini, kita berharap KDEBWM bersama MPS serta kerjasama semua ketua jabatan, ahli majlis dan masyarakat mampu mengurangkan masalah sampah di kawasan Selayang.

“Kita juga membuat inisiatif baru terhadap lori sampah MPS iaitu kita sertakan lagu korporat untuk pemberitahuan kepada masyarakat mengenai kehadiran lori sampah di kawasan perumahan dan sebagainya,” katanya kepada media.

Beliau berkata demikian selepas Majlis Menandatangani Perjanjian Perkhidmatan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pukal antara MPS dan KDEBWM serta Penyerahan Lori Kompaktor Baru KDEBWM di lobi MPS di sini, hari ini.

Dalam majlis itu, MPS turut menerima baki lapan lori kompaktor baru menjadikan jumlah keseluruhan 44 buah.

berita

Sementara itu, Pengurus Besar KDEBWM, Ramli Mohd Tahir merakamkan terima kasih kepada Kerajaan Negeri diketuai Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali dan MPS kerana memberi peluang serta menaruh kepercayaan kepada KDEBWM untuk mengendalikan pengurusan sisa pepejal dan pukal di kawasan itu, sejak Mac lalu.

Katanya, sebagai anak syarikat Kerajaan Negeri, memang menjadi hasrat KDEBWM untuk membantu dalam perkara berkaitan dan mendapat kerjasama baik daripada semua pihak.

“Kita memang berazam meningkatkan prestasi dan melakukan segalanya yang termampu bagi memastikan kutipan sampah berjalan lancar.

“Matlamat kita ialah kutipan sampah meningkat menjadi banyak, aduan berkurangan dan Selangor semakin bersih,” katanya.

( Sumber Selangorkini )

 
 

Kemaskini pada 2017-09-28 08:24:33 daripada

 •  
 • Print
 • Email this page