A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type bool

Filename: libraries/Cms_options_plugin.php

Line Number: 691

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

INPENS anjur program pemantapan TVET, hasil tenaga profesional

SHAH ALAM, 4 JAN: Kolej Antarabangsa INPENS (INPENS) melaksanakan program Pemantapan Professionalisme Pendidikan Tenaga Pengajar TVET dalam memastikan tenaga pengajarnya bertaraf professional demi menghadapi gelombang Industri 4.0.
 
Pengurus Komunikasi Korporat, Pemasaran dan Pembiayaannya, Jefri Mejan berkata, program terbabit disertai 18 tenaga pengajar kolej itu dijalankan di Carlton Holiday Hotel, pada 3 hingga 5 Januari ini.
 
“Semua tenaga pengajar adalah dari sektor Teknologi Automotif, Teknologi Motosikal dan Teknologi Penyamanan Udara INPENS kerana didapati ia signifikan kepada Industri 4.0,” katanya.
Beliau menjelaskan, ia adalah fasa pertama program dan pada masa depan INPENS akan turut menyertakan tenaga pengajar dari sektor lain untuk fasa seterusnya.
 
Ini kerana, katanya, INPENS tuntas dalam memastikan pembangunan TVET memandangkan keperluan tenaga mahir di dalam pelbagai industri bertapak di Selangor sangat tinggi.
 
“Selain meningkatkan tahap profesionalisme tenaga pengajar INPENS, program ini dianjurkan dengan objektif untuk memastikan prestasi penyampaian pendidikan sentiasa di tahap terbaik dan menghasilkan tenaga pengajar bermotivasi tinggi,” katanya.
 
Sumber : Selangorkini

Kemaskini pada 2018-01-08 17:22:51 daripada

 •  
 • Print
 • Email this page