Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

INPENS anjur program pemantapan TVET, hasil tenaga profesional

SHAH ALAM, 4 JAN: Kolej Antarabangsa INPENS (INPENS) melaksanakan program Pemantapan Professionalisme Pendidikan Tenaga Pengajar TVET dalam memastikan tenaga pengajarnya bertaraf professional demi menghadapi gelombang Industri 4.0.
 
Pengurus Komunikasi Korporat, Pemasaran dan Pembiayaannya, Jefri Mejan berkata, program terbabit disertai 18 tenaga pengajar kolej itu dijalankan di Carlton Holiday Hotel, pada 3 hingga 5 Januari ini.
 
“Semua tenaga pengajar adalah dari sektor Teknologi Automotif, Teknologi Motosikal dan Teknologi Penyamanan Udara INPENS kerana didapati ia signifikan kepada Industri 4.0,” katanya.
Beliau menjelaskan, ia adalah fasa pertama program dan pada masa depan INPENS akan turut menyertakan tenaga pengajar dari sektor lain untuk fasa seterusnya.
 
Ini kerana, katanya, INPENS tuntas dalam memastikan pembangunan TVET memandangkan keperluan tenaga mahir di dalam pelbagai industri bertapak di Selangor sangat tinggi.
 
“Selain meningkatkan tahap profesionalisme tenaga pengajar INPENS, program ini dianjurkan dengan objektif untuk memastikan prestasi penyampaian pendidikan sentiasa di tahap terbaik dan menghasilkan tenaga pengajar bermotivasi tinggi,” katanya.
 
Sumber : Selangorkini

Kemaskini pada 2018-01-08 17:22:51 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page