Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Kursus Latihan Asas Parajurit terap elemen Smart Partnership

berita

KUALA LANGAT, 4 MEI: Kursus Latihan Asas Parajurit Muda Penguatkuasa Selangor Siri 1/2018 kini mengetengahkan konsep baru, iaitu Smart Partnership dan strategi lautan biru.

Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Mohd Amin Ahmad Ahya berkata, konsep yang menerapkan elemen ketenteraan dalam modul latihan itu memberi banyak faedah kepada Pusat Latihan Penguatkuasa Selangor (PULAPES) dan Rejimen 502 Askar Wataniah dalam jangka panjang.

“Menerusinya, PULAPES dapat memberi pendedahan baru mengendalikan kursus ini selain Rejimen 502 menambah bilangan sukarelawan dalam pasukan askar wataniah yang merupakan aset penting sebagai benteng mempertahankan kedaulatan negara,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Tamat Kursus Latihan Asas Parajurit Muda Penguatkuasa Selangor Siri 1/2018, di sini.

Mohd Amin yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pendukung Angkatan Sukarela Persekutuan Negeri berkata, penguat kuasa yang menyertai kursus itu beruntung kerana diberi pendedahan lebih holistik dan dinamik.

“Selain diberi pengetahuan berkenaan undang-undang Pihak Berkuasa Tempatan, tanah dan sivil serta perintah Am, mereka ini diberi latihan yang menekankan pembentukan disiplin, asas ketenteraan, pengurusan senjata dan menembak, kawad, latihan medan dan latihan kecergasan juga pandu arah,” katanya.

Sumber : Selangorkini


Kemaskini pada 2018-05-07 10:39:39 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page