Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Mini Smart Centre: Enforcement Workstation dilancar

 

PETALING JAYA, 12 MAC: Dalam misi merealisasikan Smart PJ, Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) melancarkan Mini Smart Centre: Enforcement Workstation, di sini, semalam.

Datuk Bandarnya, Dato’ Mohd Azizi Mohd Zain berkata, menerusi projek Smart PJ, jabatan dalaman MBPJ akan menubuhkan Smart Centre sebagai sokongan kepada PJ Smart Centre.

Katanya, ia termasuk Jabatan Penguatkuasaan meliputi kerja pengubahsuaian infrastruktur, pemasangan hardware dan pembangunan sistem yang dimulakan hujung tahun lalu.

“MBPJ meneruskan lembaran baharu tahun ini dengan penuh aspirasi dan tanggungjawab mengurus serta mentadbir bandar raya PJ sebagai bandar pintar berasaskan kepentingan tempatan.

“Usaha ini dipergiat dengan pelaksanaan projek Smart PJ ke arah merealisasikan Petaling Jaya sebagai bandar raya pintar di bawah Kerajaan Negeri yang melaksanakan dasar di peringkat akar umbi secara langsung menyampaikan perkhidmatan kepada penduduk tempatan,” katanya di Majlis Perasmian Mini Smart Centre: Enforcement Workstation, di sini.

Mohd Zain berkata, antara perkara diketengahkan menerusi Mini Smart Centre: Enforcement Workstation itu adalah Smart Enforcement Dashboard (PJ Eye) membabitkan pemantauan kamera litar tertutup (CCTV), sistem penguatkuasaan Petaling Jaya dan aplikasi Smart PJ Enforcement.

Selain itu, katanya, ia turut membabitkan portal pasukan keselamatan kejiranan, analisa pemantauan CCTV dan analisa perlaksanaan program pasukan keselamatan kejiranan Petaling Jaya.

“Saya berharap tanggungjawab untuk merealisasikan misi MBPJ dan Kerajaan Negeri sebagai sebuah bandar pintar yang rancak dilaksanakan ketika ini diteruskan pada masa akan datang.

“Ia selaras dengan perkembangan teknologi baharu dan terkini merangkumi proses kerja, peralatan, peranti penguatkuasaan dan penggunaan sistem,” katanya.


Kemaskini pada 2019-03-12 14:39:20 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page