A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type bool

Filename: libraries/Cms_options_plugin.php

Line Number: 691

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Sabak Bernam sambut baik inisiatif masyarakat tanpa tunai

 

SABAK BERNAM, 18 MAC: Lebih 100 akaun baharu dibuka menerusi aplikasi e-wallet, Boost pada Karnival Jelajah 360 Smart Selangor yang diadakan di Stadium Sungai Besar, di sini, semalam.

Pengarah Urusan Smart Selangor Delivery Unit (SSDU), Dr Fahmi Ngah berkata, sambutan menggalakkan penduduk kawasan itu membuktikan rakyat Selangor bersedia ke arah masyarakat tanpa tunai.

Katanya, penerimaan rakyat di kawasan luar bandar membuktikan mereka peka inisiatif yang diusahakan kerajaan.

“Pembayaran E-Wallet ini sebagai contoh, kita ingat agak sukar dilaksanakan di sini namun, jangkaan itu meleset dan saya sendiri terkejut dengan penerimaan yang ditunjukkan.

“Walaupun moden tetapi ia digunakan secara menyeluruh dan diterima oleh penduduk di sini,” katanya kepada SelangorKini ketika ditemui pada karnival itu.

Terdahulu, Kerajaan Negeri berusaha menjadikan rakyat Selangor sebagai masyarakat pintar meliputi semua aspek kehidupan termasuk membabitkan kemudahan berbelanja.

E-walet, Boost boleh dimuat naik di ‘Play Store’ dengan menawarkan kemudahan e-wallet bersama deposit maksimum RM250 dan RM1,500.

Bagaimanapun tiada hak minima dikenakan untuk pengguna memasukkan nilai wang di dalam e-wallet ini.


Kemaskini pada 2019-03-18 08:52:20 daripada

 •  
 • Print
 • Email this page