Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Sabak Bernam sambut baik inisiatif masyarakat tanpa tunai

 

SABAK BERNAM, 18 MAC: Lebih 100 akaun baharu dibuka menerusi aplikasi e-wallet, Boost pada Karnival Jelajah 360 Smart Selangor yang diadakan di Stadium Sungai Besar, di sini, semalam.

Pengarah Urusan Smart Selangor Delivery Unit (SSDU), Dr Fahmi Ngah berkata, sambutan menggalakkan penduduk kawasan itu membuktikan rakyat Selangor bersedia ke arah masyarakat tanpa tunai.

Katanya, penerimaan rakyat di kawasan luar bandar membuktikan mereka peka inisiatif yang diusahakan kerajaan.

“Pembayaran E-Wallet ini sebagai contoh, kita ingat agak sukar dilaksanakan di sini namun, jangkaan itu meleset dan saya sendiri terkejut dengan penerimaan yang ditunjukkan.

“Walaupun moden tetapi ia digunakan secara menyeluruh dan diterima oleh penduduk di sini,” katanya kepada SelangorKini ketika ditemui pada karnival itu.

Terdahulu, Kerajaan Negeri berusaha menjadikan rakyat Selangor sebagai masyarakat pintar meliputi semua aspek kehidupan termasuk membabitkan kemudahan berbelanja.

E-walet, Boost boleh dimuat naik di ‘Play Store’ dengan menawarkan kemudahan e-wallet bersama deposit maksimum RM250 dan RM1,500.

Bagaimanapun tiada hak minima dikenakan untuk pengguna memasukkan nilai wang di dalam e-wallet ini.


Kemaskini pada 2019-03-18 08:52:20 daripada

  •  
  • Print
  • Email this page