Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

RM750,000 lanjut Program Geran Kecil Alam Sekitar dan Teknologi Hijau

berita
SHAH ALAM, 30 APR: Kerajaan Negeri bersetuju melanjutkan Program Geran Kecil Alam Sekitar dan Teknologi Hijau bagi tahun ini dengan peruntukan RM750,000 susulan sambutan menggalakkan diterima tahun lalu.
 
EXCO Alam Sekitar, Teknologi Hijau, Sains, Teknologi Dan Inovasi (STI) dan Hal Ehwal Pengguna, Hee Loy Sian berkata, sejumlah RM250,000 diperuntukan untuk geran Alam Sekitar manakala RM500,000 kepada Teknologi Hijau boleh dipohon badan pengurusan bersama (JMB), badan bukan kerajaan (NGO), rumah ibadat dan sekolah.
 
“Setiap organisasi atau persatuan yang layak akan menerima pembiayaan sehingga RM5,000 bagi Geran Kecil Alam Sekitar dan RM10,000 Geran Kecil Teknologi Hijau.
 
“Geran ini akan membiayai program atau projek berkaitan konservasi alam sekitar dan penggunaan teknologi hijau.
 
“Antara projek yang boleh dilaksanakan adalah penanaman pokok, kitar semula sisa, pendidikan alam sekitar, pemuliharaan air, penjimatan tenaga serta pendidikan dan kesedaran komuniti tentang perubahan iklim,” katanya pada sidang media di Bangunan Annex, hari ini.

Kemaskini pada 2019-05-02 11:02:05 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page