Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Sukan SEA: Sultan Selangor, Raja Muda zahir ucapan tahniah

berita

SHAH ALAM, 14 DIS: Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah menzahirkan rasa sukacita serta tahniah kepada atlet negeri yang meraih pingat pada Sukan SEA di Filipina.

Ucapan keluarga diraja itu dizahirkan melalui Facebook Selangor Royal Office yang turut merakamkan tahniah kepada pegawai terlibat pada temasya berkenaan.

Baginda turut berbangga terhadap pencapaian atlet Selangor yang menyumbangkan sebahagian besar pingat emas, walaupun negara merekodkan pencapaian terburuk dalam sukan dwitahunan itu.

“DYMM Sultan Selangor berharap kejayaan di temasya Sukan SEA ke-30 ini akan terus menjadi inspirasi kepada pegawai dan atlet negeri serta Majlis Sukan Selangor untuk terus berusaha lebih gigih bagi mencapai kejayaan pada masa akan datang demi kemajuan sukan dan mengharumkan nama Selangor Darul Ehsan,” kata kenyataan itu.

Dalam kenyataan itu, baginda turut menggesa supaya masalah dan pertikaian yang berlaku, sama ada membabitkan Majlis Sukan Negeri, Majlis Sukan Negara atau persatuan sukan diselesai secara baik dengan kadar segera.

Sukan SEA Filipina yang melabuhkan tirai pada 11 Disember lalu menyaksikan Malaysia membawa pulang 56 pingat emas, 58 perak dan 72 gangsa.

Daripada jumlah itu, atlet Selangor menyumbang 26 pingat emas, 12 perak dan 17 gangsa.


Kemaskini pada 2019-12-17 11:15:30 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page