Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Pelancong belanja RM13.2 bilion di Selangor sepanjang 2018

berita

SUBANG, 1 JAN: Selangor mencatatkan kutipan perbelanjaan RM13.2 bilion hasil kunjungan kira-kira 7.2 juta pelancong tempatan dan luar negara ke negeri ini pada 2018.

Exco Kebudayaan dan Pelancongan, Peradaban Melayu dan Warisan, Datuk Abdul Rashid Asari berkata
jumlah itu meletakkan Selangor di hadapan diikuti Sabah dan Sarawak.

“Jumlah perbelanjaan pelancong pada 2019 ialah RM15 bilion, namun jumlah tepat akan diperolehi pada April 2020,” katanya ketika ditemui pada Majlis Sambutan Selamat Datang Sempena Tahun Melawat Malaysia 2020 (TMM2020) peringkat Selangor di Balai Ketibaan Antarabangsa Terminal Subang Sky Park, di sini hari ini.

Hadir sama, Pemangku Pengurus Besar Tourism Selangor, Mohammad Zaim Mohammad Nashir.

Pada majlis itu, kesemua penumpang yang tiba di lapangan terbang terbabit menerima kalungan kain batik dan cenderamata daripada Tourism Malaysia dan Tourism Selangor.

Mengulas program berkenaan, Abdul Rashid berkata majlis itu dianjur sebagai pembuka tirai tahun baharu untuk merancakkan kempen TMM 2020.

Beliau turut menjangkakan 600 pelancong domestik dan luar negara tiba melalui pintu masuk Terminal Subang sepanjang hari ini.

(Selangorkini)


Kemaskini pada 2020-01-07 09:21:20 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page