Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Laksana transformasi, Selangor kekal perintis penjawat awam

 

SHAH ALAM, 13 JAN: Penjawat awam perlu melaksanakan transformasi bagi memastikan Selangor kekal sebagai perintis dalam perkhidmatan awam seiring dengan Revolusi Industri 4.0 (IR 4.0), kata setiausaha kerajaan negeri.

Dato’ Mohd Amin Ahmad Ahya berkata, dimensi baharu ini menyaksikan semua pihak terutama ketua jabatan harus lebih berani dan terbuka menerima gelombang pembaharuan akan datang.

“Saya melihat kita perlu melaksanakan transformasi perkhidmatan awam seiring IR 4.0 dengan Selangor sebagai perintisnya. Seharusnya penggunaan teknologi maklumat yang menyeluruh perlu kita laksanakan.

“Saya percaya Selangor mampu menjadi ‘The Brain Of Malaysia’ sekiranya kita mampu menterjemah hasrat Kerajaan Negeri untuk menjadikannya sebagai sebuah kerajaan digital menjelang 2025 nanti,” katanya.

Mohd Amin berkata demikian pada Majlis Perhimpunan Bulanan Penjawat Awam Negeri Selangor di Dewan Jubli Perak di sini hari ini.

Katanya, sudah tiba masanya budaya kiasu dalam kalangan jabatan diketepikan supaya semua pihak berganding bahu menyelesaikan masalah membelenggu rakyat.

Malah, penjawat awam juga perlu meningkatkan kemahiran dan pengetahuan di samping mengekalkan nilai integriti supaya menjadi warga kerja serba boleh dalam melaksanakan tugas.

(Selangorkini)


Kemaskini pada 2020-01-13 15:54:43 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page