Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Kerajaan Negeri kaji bangun aplikasi e-tunai sendiri

berita

KLANG, 20 JAN: Dalam rangka pelaksanaan Smart Selangor, penggunaan e-tunai menjadi salah satu fokus utama Kerajaan Negeri, kata Dato’ Teng Chang Khim.

EXCO pelaburan, perindustrian dan perdagangan, industri kecil dan sederhana (IKS) berkata , usaha itu bagi menggalakkan budaya digital dan peralihan masyarakat tanpa tunai.

“Kerajaan Negeri memang bercadang dan sedang mengkaji mahu membangunkan aplikasi e-tunai sendiri.

“Bagaimanapun, untuk permulaan kita perlu beri pendidikan dan kesedaran terutama kepada masyarakat luar bandar, warga emas dan mereka yang berpendidikan rendah,” katanya selepas Program Sumbangan Kembali Ke Sekolah 2020 di Dewan Orang Ramai Taman Eng Ann di sini semalam.

Beliau berkata penggunaan e-tunai mempunyai banyak manfaat terutama dari segi keselamatan, kebersihan dan memudahkan rekod aliran kewangan.

“Oleh itu, kempen secara meluas dan komprehensif perlu jika kita mahu semua orang menggunakan e-tunai tanpa perlu lagi membawa wang kertas dengan banyak,” katanya.

(Selangorkini)


Kemaskini pada 2020-01-20 11:53:55 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page