A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_55qqboior1esqct30658d1inic, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/session)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Kerajaan Negeri kaji bangun aplikasi e-tunai sendiri

berita

KLANG, 20 JAN: Dalam rangka pelaksanaan Smart Selangor, penggunaan e-tunai menjadi salah satu fokus utama Kerajaan Negeri, kata Dato’ Teng Chang Khim.

EXCO pelaburan, perindustrian dan perdagangan, industri kecil dan sederhana (IKS) berkata , usaha itu bagi menggalakkan budaya digital dan peralihan masyarakat tanpa tunai.

“Kerajaan Negeri memang bercadang dan sedang mengkaji mahu membangunkan aplikasi e-tunai sendiri.

“Bagaimanapun, untuk permulaan kita perlu beri pendidikan dan kesedaran terutama kepada masyarakat luar bandar, warga emas dan mereka yang berpendidikan rendah,” katanya selepas Program Sumbangan Kembali Ke Sekolah 2020 di Dewan Orang Ramai Taman Eng Ann di sini semalam.

Beliau berkata penggunaan e-tunai mempunyai banyak manfaat terutama dari segi keselamatan, kebersihan dan memudahkan rekod aliran kewangan.

“Oleh itu, kempen secara meluas dan komprehensif perlu jika kita mahu semua orang menggunakan e-tunai tanpa perlu lagi membawa wang kertas dengan banyak,” katanya.

(Selangorkini)


Kemaskini pada 2020-01-20 11:53:55 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page