Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Bina projek: Jangan ganggu nelayan

berita

KLANG, 27 JAN: Ahli Dewan Negeri Pelabuhan Klang mahu nelayan di perairan Westport di sini tidak ‘diganggu’ ketika projek pembangunan Westport fasa 2 yang bakal dilaksanakan tidak lama lagi.

Azmizam Zaman Huri berkata pihaknya tidak mahu perkembangan sosio ekonomi penduduk sekitar terbantut dan nelayan yang menggunakan kawasan berkenaan hilang punca pendapatan.

“Saya menyambut baik projek kerana ia akan membuka lebih banyak peluang pekerjaan pada masa akan datang kepada penduduk sekitar khususnya.

“Tetapi kita juga perlu ambil cakna tentang isu dan permasalahan sekitar disebabkan pembangunan ini yang secara langsung akan mendatangkan pelbagai kesan pada masa akan datang,” kata beliau selepas mendengar taklimat penilaian impak sosial projek berkenaan.

Isu infrastruktur jalan raya yang bakal menjadi akses utama kenderaan berat keluar masuk ke Westport menggunakan Lebuhraya Pulau Indah turut dibangkitkan dalam taklimat sama.


Kemaskini pada 2020-01-28 12:23:57 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page