Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Yide rancang bina pusat dialisis di Masjid Puncak Alam

SHAH ALAM, 11 OKT: Yayasan Islam Darul Ehsan (Yide) berhasrat membuka sebuah lagi pusat dialisis di Masjid Puncak Alam, Kuala Selangor.

Organisasi kebajikan bawah Majlis Agama Islam Selangor (Mais) memaklumkan penambahan itu bagi menampung keperluan pesakit untuk mendapatkan rawatan hemodialsis.

“Perbincangan dan lawatan tapak ke Masjid Puncak Alam telah diadakan sebelum ini bagi meninjau kemudahan sedia ada yang boleh ditambah baik untuk keselesaan pesakit.

“Pembinaan pusat dialisis ini juga diharapkan dapat membantu menampung keperluan pesakit khususnya di Puncak Alam dan kawasan berhampiran,” menurut yayasan itu di Facebook.

Pada 30 September lalu, Yide mengadakan kunjungan korporat bagi menjalinkan kerjasama dengan Puncak Niaga Holdings Berhad (PNHB) bagi membina pusat dialisis baharu di Masjid Puncak Alam.

Lawatan korporat Yide yang diwakili Pengurus Operasinya Md Arifin Jaafar disambut Pegawai Tugas-Tugas Khas kepada Pengerusi PNHB Muhd Sukrie Mat Zin.

Sehingga kini, Yide mempunyai enam cawangan Pusat Dialisis Mais iaitu di Shah Alam, Taman Melawati, Sungai Besar, Kuala Selangor, Bukit Jelutong, dan Kapar.


Kemaskini pada 2020-10-15 16:58:21 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page