A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_940tgfbjto3heq6bibr06oeisd, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/session)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 143

Portal Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan
Tetapan Semula Menukar kontras kepada cerahMenukar kontras kepada asalMenukar kontras kepada gelapKecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

KERAJAAN NEGERI SELANGOR

 | 

Selgem rangkul anugerah geospatial antarabangsa 2020

berita

SHAH ALAM, 15 DIS: Projek Sistem Pengurusan Geospatial SmartSel (Selgem) menerima pengiktirafan antarabangsa apabila berjaya merangkul Anugerah Kecemerlangan Geospatial 2020 bagi kategori pentadbiran negeri.

Ahli Lembaga Pengarahnya Dr Mohamad Khairil Mohamad Razi berkata anugerah itu mengiktiraf individu dan organisasi yang menghasilkan idea dan inovasi canggih dalam industri geospatial global.

“Selangor adalah negeri pertama di Malaysia yang mempunyai pengkalan data terlengkap dari segi topografi, utiliti dan demografi.

“Ia menjadikan Selgem sebagai pusat geospatial setempat untuk mengenal pasti, merancang dan mengawal kawasan pembangunan rumah mampu milik, pengurusan sisa pepejal, saliran dan pengaliran sungai, perhutanan dan pertanian, pengurusan bencana dan pembangunan infrastruktur telekomunikasi serta utiliti,” katanya dalam kenyataan.

Beliau menambah sistem itu dimanfaatkan secara meluas meliputi pengurusan bencana, pemuliharaan alam sekitar serta pemetaan utiliti sejajar dengan konsep Smart Selangor.

Majlis penganugerahan berkenaan diadakan secara virtual pada 6 Oktober lalu.

-Selangorkini


Kemaskini pada 2020-12-21 19:07:07 daripada Administrator

 •  
 • Print
 • Email this page