Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

MB : Selangor bakal tubuh jawatankuasa khas tingkat kualiti penjawat awam

SHAH ALAM, 20 JAN : Kerajaan negeri kini dalam perancangan rapi menubuhkan jawatankuasa bertindak khas bagi meningkatkan mutu pentadbiran dan perkhidmatan penjawat awam di Selangor.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata satu jawatankuasa khusus ditubuhkan bagi menyemak aspek berkenaan sistem, proses dan prosedur yang diamalkan kerajaan negeri.
SUK_5522

Katanya, jawatankuasa berkenaan akan dianggotai golongan professional dan berkelayakan bagi mengkaji struktur kos perolehan, pembekalan serta perkhidmatan.
“Bagi pembangunan modal insan pula, kerajaan negeri bercadang untuk menubuhkan jawatankuasa penambahbaikan pentadbiran.
“Ia dijangka memberi manfaat kepada pentadbiran agensi kerajaan serta syarikat berkaitan Kerajaan Negeri (GLC),” katanya.
Beliau berkata demikian di hadapan lebih 200 kakitangan awam yang hadir di Majlis Perhimpunan Bulanan Jabatan Kerajaan yang diadakan di Dewan Jubli Perak, Bangunan SUK, di sini, hari ini.
SUK_5531

Pada masa sama, Abdul Khalid turut mengumumkan tumpuan kerajaan negeri pada tahun ini untuk merangka lebih peluang bagi merancakkan industri perkhidmatan di Selangor dalam usaha meningkatan pendapatan Selangor.
“Antaranya, kita mengadakan perbincangan dengan pihak Universiti Malaya (UM) bagi menubuhkan sebuah pusat perubatan di Petaling Jaya yang bukan sahaja mampu menampung pesakit tempatan, bahkan pesakit luar negara.
“Ini akan meningkatkan industri pelancongan di Selangor seterusnya memberi kesan positif kepada ekonomi kita,” katanya.

Turut hadir dalam majlis itu adalah Speaker Dewan Negeri Selangor, Hannah Yeoh; Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Khusrin Munawi serta barisan Exco Negeri.


Sumber: www.selangorku.com

Kemaskini pada 2014-01-20 14:39:35 daripada Administrator

  •  
  • Print