Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

MPK sedia 4,000 petak bazar Ramadhan

SHAH ALAM 24 APRIL: Majlis Perbandaran Klang (MPK) akan mengeluarkan borang permohonan permit Bazar Ramadan 2014 bermula 2 hingga 30 Mei ini.

Pengarah Jabatan Korporat Dan Kemasyarakatan MPK, Zaireezal Ahmad Zainuddin berkata, terdapat sebanyak 49 tapak dan 4,000 petak bazar disediakan bagi tahun ini.

mpk“Peniaga yang berminat boleh mendapatkan borang permohonan di kaunter Dewan Hamzah dan menyediakan beberapa dokumen termasuk mempunyai lesen atau perniagaan sedia ada.

“Kadar bayaran bagi tapak jualan makanan RM150 dan RM130 (jika melibatkan tapak pasar malam) dan bayaran tambahan sebanyak RM60 kepada peniaga yang menjual air tebu dan kelapa,” katanya dalam kenyataan media.

Zaireezal berkata, pemohon juga perlu menunjukkan suntikan Ty 2 dan bayaran permit atau perniagaan sedia ada semasa menghantar borang serta wajib menghadiri ceramah kesihatan perdana yang diadakan.

Katanya, bagi Bazar Ramadhan Jalan Taiping, sebanyak 400 petak disediakan dan undian akan dijalankan sebanyak dua peringkat iaitu undian saringan bagi menentukan peniaga yang layak untuk undi petak pada 23 Jun manakala undian untuk menentukan nombor petak akan diadakan pada 27 Jun 2014

Menurutnya, bayaran sebanyak RM923 dikenakan kepada peniaga yang menjalankan perniagaan di Jalan Taiping dan ia perlu dibayar secara tunai serta orang ramai diminta untuk mendapatkan maklumat lanjut di ibu pejabat MPK bagi tujuan itu.


Kemaskini pada 2014-04-29 09:26:24 daripada Administrator

  •  
  • Print