Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Program Khas Mesra Rakyat beri peluang rakyat kemuka masalah

KLANG 25 APRIL : Program Khas Mesra Rakyat (PKMR) dilaksanakan sejak 2011 di setiap daerah memberi peluang rakyat meluahkan masalah, kehendak, rungutan atau rasa tidak puas hati mereka secara terus kepada Kerajaan Negeri.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, berkata sebarang masalah atau kehendak penduduk yang dapat diatasi segera akan diselesaikan atau dipenuhi dengan cepat.

MB PMKRManakala katanya mana-mana masalah penduduk yang perlu diteliti dengan lanjut terutama melibatkan duit atau peruntukan akan dibawa ke Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor (MMKN) untuk dibincangkan dan diputuskan seterusnya dilaksanakan dengan kadar segera.

“Kami akan mencuba sedaya upaya mengurangi hal birokrasi atau soal ‘remeh-temeh’.

“Oleh itu semasa sesi bersama rakyat pada pagi ini hingga ke petang, kerajaan negeri mahu mendengar segala masalah dan kehendak anda semua selain menjelaskan pelbagai program serta skim bantuan kepada rakyat pelbagai peringkat,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam ucapannya sempena PKMR daerah Klang di Dewan Hamzah, hari ini.

Hadir sama, ahli Exco negeri antaranya Dr Daroyah Alwi, Dr Halimah Ali, Rodziah Ismail, Datuk Teng Chang Khim dan Iskandar Abdul Samad, ahli Majlis, Ketua Kampung dan pimpinan masyarakat.

Dalam pada itu, Abdul Khalid berkata Kerajaan Negeri amat komited dalam usaha mengatasi permasalahan rakyat yang berlanjutan lama khususnya berkaitan urusan tanah kediaman.

Katanya ia dibuktikan apabila seramai 86 orang penduduk Kampung Sungai Sireh Tambahan 2 diberikan suratan hak milik tanah oleh Kerajaan Negeri hari ini.

“Mereka yang diberi milikan tanah ini adalah mereka yang sudah menetap lebih 30 tahun,” katanya lagi.


Kemaskini pada 2014-04-29 09:30:10 daripada Administrator

  •  
  • Print