Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Rakyat Selangor perlu sertai skim TAWAS, penting tuntut RM1,500

SABAK BERNAM, 28 APRIL: Rakyat Selangor diminta untuk tidak lupa mendaftarkan bayi mereka yang baru lahir menyertai skim Penyata Simpanan Tabung Anak Warisan Selangor (TAWAS).

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sekinchan, Ng Suee Lim, berkata pendaftaran itu penting bagi membolehkan mereka menuntut wang RM 1,500 apabila anak mereka berusia 18 tahun nanti.

“Kerajaan Negeri menerusi Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS) menubuhkan TAWAS adalah atas dasar tanggungjawab dan prihatin terhadap anak di negeri ini apabila mereka menginjak usia remaja.

ng suee lim2“Jadi, diharap mereka yang layak merebut peluang yang tidak terdapat di negeri lain, melainkan di Selangor sahaja,” katanya kepada Selangor Kini, di sini, hari ini.

Semalam, beliau hadir menyempurnakan majlis penyerahan penyata simpanan TAWAS kepada 250 orang yang sudah mendaftar.

Majlis anjuran Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Sekinchan dengan kerjasama YAWAS itu turut menerima 50 pendaftaran baru TAWAS yang berlangsung di Dewan Seri Sekinchan, dekat sini.

Program yang bermula jam 8 pagi hingga 11 tengah hari itu turut dihadiri Pengurus Besar YAWAS, Mohd Nor Mohd Zin dan Penyelaras PKM DUN Sungai Panjang, Mohd Razali Saari.

Sehingga kini, lebih 3, 000 daripada DUN Sekinchan sudah mendaftar dan menerima penyata skim TAWAS yang diserahkan secara berperingkat.


Kemaskini pada 2014-04-29 09:31:30 daripada Administrator

  •  
  • Print