Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Gangguan bekalan air Selangor pulih sepenuhnya

SHAH ALAM, 10 JULAI: Gangguan bekalan air di Hulu Langat dan Kuala Langat yang berlarutan beberapa hari ekoran kerosakan mekanikal dan pencemaran mula pulih sepenuhnya.

Exco Infrastruktur, Kemudahan Awam dan Industri Asas Tani, Zaidy Abdul Talib, berkata tiada lagi aduan berkenaan gangguan diterima sejak semalam dan hari ini dari kawasan terjejas.

“Usaha gigih Kerajaan Negeri bersama semua agensi termasuk Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) dan operator loji dalam meningkatkan kapasiti pengeluaran serta pengagihan air terawat berjaya mengatasi masalah yang dihadapi sebelum ini.

Zaidy“Kerajaan Negeri menasihatkan pengguna dan orang ramai supaya menggunakan air secara berhemah dan berjimat cermat terutama menjelang musim perayaan,” katanya dalam satu kenyataan.

Zaidy berkata, pengguna juga dinasihatkan supaya menutup pili air dengan sempurna atau paip utama di rumah masing-masing sebelum pulang ke kampung bagi mengelakkan pembaziran.

Katanya, kerjasama daripada semua pihak turut dialu-alukan untuk melaporkan sebarang cubaan pencemaran sungai oleh pihak tidak bertanggungjawab.

“Kerajaan Selangor bersama semua agensi terbabit akan terus berusaha memantau situasi ini supaya permasalahan sebelumnya tidak lagi berulang,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor 


Kemaskini pada 2015-07-13 08:36:59 daripada Administrator

  •  
  • Print