Tetapan Semula Kecilkan size fontKembalikan saiz font kepada asalMemperbesarkan saiz font
  T
  T
  T
  T
Portal Rasmi

PEJABAT DAERAH DAN TANAH KLANG

Klang Daerah Impian, Makmur & Berwawasan
SELANGOR MAJU BERSAMA
office-icon

 

selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
PEJABAT DAERAH/TANAH KLANG

KAJIAN KEPUASAN PELANGGAN

KLIK/SCANqr-code


ADUAN / MAKLUMBALAS KLIK/SCAN
qrcode-aduan

Ahli silap mata kanak-kanak dalam latihan

KLANG 24 Julai 2015 - Sempena hujung minggu cuti panjang Hari Raya, sekumpulan kanak-kanak dari Rumah Ozanam Klang telah dijemput menghadiri bengkel silap mata yang diatur khas dan dikendalikan oleh pemenang anugerah ahli silap mata antarabangsa, Mark Yong dan Pinky Loo.
 
Kanak-kanak tersebut dijemput dan dibawa secara peribadi oleh Persatuan Kasih Sejati (PKS) dari rumah kanak-kanak ke Pusat Komuniti Kasih Sejati (PKKS) oleh sukarelawan.
 
Menurut wakil PKS, Yuen, silap mata tersebut termasuk membuat duit syiling hilang ke udara, membuka simpulan straw hanya dengan menariknya ke arah bertentangan, dan menukar sekeping kad mainan ke kad lain.
 
“Kanak-kanak berasa gembira, ketawa dengan riang sambil rakan-rakan mereka bersorak setiap kali mereka melaksanakan silap mata dengan jayanya. Mark turut berkongsi tips dan menasihatkan kanak-kanak itu untuk berlatih setiap silap mata dengan bersungguh-sungguh.
 
"Silap mata digunakan untuk membawa kegembiraan dan kebahagiaan, dan saya berharap adik-adik semua mengalami suatu masa yang hebat dan menyeronokkan hari ini. Terima kasih kepada Mark dan Pinky keran
image

Kemaskini pada 2016-05-20 12:20:10 daripada Admin ICT

 •  
 • Print
 • Email this page